- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פלאפון תקשורת בע"מ נ' וולטר
|
ת"ת בית משפט השלום חדרה |
40176-06-13
21.11.2013 |
|
בפני : שמעון רומי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גיבסון פאול וולטר |
: פלאפון תקשורת בע"מ ח"פ 511076572 |
| החלטה | |
החלטה
ביום 20/06/2013, ניתנה ההחלטה הבאה, בבקשת המבקש להארכת מועד להגשת התנגדות:
"...כעולה מהחלטתו של רשם ההוצאה לפועל מיום 16/06/2013, ההתנגדות הוגשה באיחור, ועמה גם בקשה להארכת מועד. המועד האחרון להגשת ההתנגדות, בלא להיזקק לארכה, ע"פ ההחלטה הנ"ל, חל ביום 17/05/2013. המשיבה תשיב לבקשה, בתוך 20 ימים. למבקש זכות המענה, בתוך 7 ימים מעת שתימסר לו התשובה. בבוא העת לכך, תהא בנמצא החלטה בבקשה..."
ב-11/11/13, הגיש המבקש, "בקשה למתן החלטה" בבקשתו נשוא הציטוט דלעיל.
בין לבין, נמנע המבקש מלהשיב לתשובת המשיבה, אשר הוגשה עוד ביום 8/7/13, הגם שהחלטה מזכירה לו את זכות המענה, הומצאה לו, עוד ביון 11/7/13.
בקשת המבקש נסמכת בתצהירו מיום 9/6/2013 ובו מוצהר בין היתר, "מעולם לא קיבלתי לידי את טופס האזהרה...אינני מתגורר בכתובת נשוא התיק...מעני ברח' שלמה 142/5 תל-אביב".
לבקשה צורף העתק מהסכם שכירות מיום 11/2/2013, כאשר המושכר בו גר המבקש (השוכר) ברח' שלמה 142 דירה 5 תל-אביב.
תשובת המשיבה מיום 8/7/2013 מביעה התנגדות נחרצת לבקשה ומציינת, (בלוית העתק מאישור המסירה ומתצהיר המוסר) כי האזהרה לחייב נמסרה לידי המבקש ביום 17/4/2013, אולם סירב הוא לחתום על אישור המסירה.
עיון באישור המסירה מגלה, כי אישור המסירה אשר לכתחילה הופק כמיועד למסירה ביד, מציין בדפוס מען האישור חופית ובכתב יד מען ברחוב הגדוד העברי בתל-אביב. מכל מקום, מועד המסירה העולה מאישור המסירה מתאר את יום 17/4/2013 בשעה 18:26, כמבטא את מעמד המסירה.
תצהיר המסירה כולל בין היתר גם עובדות שאין להן זכר באישור המסירה כגון: "...לאחר שאומתו פרטי החייב ו/או המקבל את עובדת מגוריו בכתובת האמורה עם משפחת אליה...מדירה 13".
בנוסף לתצהיר המוסר מיום 23/4/2013 הנזכר לעיל, הוגש תצהיר נוסף שנעשה ביום 8/7/2013 בו מוצהר, כי שוחח השליח עם החייב בטלפון ווידא את כתובתו.
כאמור לעיל, לא הוגשה תשובת המבקש לתשובת המשיבה.
עיון בהתנגדות עצמה מגלה, כי המבקש בן 77, הוא ניצול שואה אשר רכש מהמשיבה 4 מכשירי אייפון, קיבל ממנה במתנה טלפון מסוני וגלישה באינטרנט באמצעות מודם.
בתצהיר הסומך את ההתנגדות מוצהר, כי את המכשירים רכש עבור עמותה הפועלת לסייע לעובדים זרים, כי לאחר 21 חודש ממועד הרכישה חדל אחד מן הטלפונים לעבוד שכן מסך הטלפון הציג הודעת "גנוב" ולא ניתן היה להשתמש בו. פנייה אל מרכז השירות לא הועילה ושם הפנו את המבקש למשטרה.
ביום 9/2/2012 אכן הגיש המבקש תלונה במשטרה (נספח א לתצהירו) לאחר מכן הוסכם (סעיף 6 לתצהיר) כי עד לסיום כולל של חקירת המשטרה לא יחויב.
בסמוך למאי 2012 "כפי הנראה" חזרה בה המשיבה מהסכמתה והחלה לשלוח חשבוניות לתשלום.
עוד מצהיר המבקש, כי בשלב מסוים "הודיעה לו המשיבה כי אינה רואה בו עוד לקוח, לאחריה פנה אל המשיבה ונפגש עם נציגה, כמו גם עם ב"כ המשיבה ביום 5/12/2011 וסוכם בין הצדדים כי בשלב ראשון ישלם המבקש 5,116 ₪ ולגבי יתרת דרישת התשלום תבדוק המשיבה את טענותיו בשים לב לתלונה שהוגשה במשטרה וליתר האמור שם.
פגישה נוספת לאחר אותה פגישה הגם שביקש המבקש לקיימה לא התקיימה בשל סירוב המשיבה.
לאחר שעיינתי במכלול הכתבים דומני, כי יהיה זה נכון להכריע בבקשה להארכת מועד לאחר דיון במעמד המבקש והמצהיר (השליח של המשיבה) שכן תצהירי השניים אינם מתיישבים זה עם זה.
הצדדים מוזמנים לדיון בבקשה להארכת מועד, אולם, יערכו גם לדיון בהתנגדות, אם תקובל הבקשה בתום הדיון.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
